17-10-23Kabinet versterkt lokale kwaliteitsintrumenten

In een baanbrekende brief aan de Tweede Kamer over lokale kwaliteitsinstrumenten kondigt minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening een verbreding aan van de gemeentelijke adviescommissies Omgevingskwaliteit, introductie van een bouwmeester in elke gemeente en een impuls voor de lokale architectuurcentra!

Een Nieuw Architectuurinstituut is volgens het kabinet niet nodig, omdat het huidige instituut naast de genoemde instrumenten goed functioneert.

Lees verder: Nieuwsbrief 65 FRK

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit