AgendaBijeenkomsten

ALGEMENE LEDENVERGADERING

27 juni 2019

Breda

Op 27 juni organiseert de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit haar jaarlijkse ledenvergadering, met o.a. de toekomstplannen van de federatie. Daaraan gekoppeld hebben we een interessante kennisbijeenkomst met als thema ‘Stedelijke transformatie en ruimtelijke kwaliteit’. Centraal staat het Spoorkwartier in Breda, waar we samen met de gemeente Breda, studenten BUAS en de architect van het mooiste stationsgebouw 2017 (BNA) in gesprek gaan over ruimtelijke kwaliteit. 

Datum: Donderdag 27 juni 10:00-15:00
Locatie: Informatiecentrum Via Breda aan de Belcrumweg 19 (Electron) te Breda

PROGRAMMA

10.00-10.15

Opening door directeur Flip ten Cate

10.15-10.45

Huishoudelijk deel / financiële jaarstukken door voorzitter Leen Verbeek  

10:45-11.15

Toekomstplannen van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Flip ten Cate neemt u mee in de aankomende veranderingen.

 

Koffiepauze

11.30-11.45 

Sander van Venetie over jongFRK. De jongere deskundigen hebben een eigen frisse blik op het onderwerp omgevingskwaliteit. 

 

11:45-12:00 

Fiks Nederland door Flip ten Cate. Een oproep voor een nog mooier Nederland in deze tijden van grote transities.

 

Lunchpauze met expositie van studenten Breda University of Applied Sciences

13:00-13:45

Hans Thoolen en Onno van der Heijden (gemeente Breda) over de ontwikkelstrategie en ruimtelijke kwaliteit van het Stationskwartier Breda. 

 

13:45-15:00

Excursie naar het station - het beste gebouw van 2017 (BNA) - begeleidt door Steven van der Heijden (Koen van Velsen architecten).

 

 

Drankje en napraten


Nog niet aangemeld, het kan via deze link :

via https://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/ALV2019.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit