AgendaBijeenkomsten

5 juni 2023: Algemene Ledenvergadering FRK - Hilversum
7 en 8 juni 2023: Teamdag Team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland - Wieringen en Texel
6 juli 2023: Dag van de Ontwerpkracht - Rotterdam

Algemene Ledenvergadering FRK

5 juni 2023
Stadhuis Hilversum

Het prachtige stadhuis van Dudok in Hilversum is het decor van de 92e Algemene Ledenvergadering van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Door de leden zal op voordracht van het bestuur een nieuwe voorzitter worden benoemd - Leen Verbeek neemt afscheid nadat hij 12 jaar de vereniging heeft geleid.

Behalve de huishoudelijke vergadering zal op de bijeenkomst gesproken worden over de toekomst van de Federatie en de komende directiewisseling. En uiteraard worden we door deskundige gidsen rondgeleid langs alle geheime trappetjes van Dudoks meesterwerk.

Aanmelden kan alvast via secretariaat@ruimtelijkekwaliteit.nl

Teamdag TRKN medewerkers

 7 en 8 juni
Wieringen en Texel

Eens per jaar treffen de medewerkers van regionale organisaties voor ruimtelijke kwaliteit en de medewerkers van de Federatie elkaar op een netwerk- en teambuildingdag.

Dit jaar wordt de bijeenkomst georganiseerd door Mooi Noord-Holland op Wieringen en op Texel. De bijeenkomst is exclusief voor werknemers van de volgende organisaties:
Libau, Hûs en Hiem, Het Oversticht, Gelders Genootschap, MooiSticht, Mooi Noord-Holland, Dorp, Stad en Land en Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Dag van de Ontwerpkracht

7 juli 2023
Rotterdam

Is Nederland een jaar na de lancering van Mooi NL klaar voor de grote ‘wederombouw’? Hoe landen de rijksprogramma’s in de provincies en wat betekenen ze voor actuele planontwikkelingen in gemeenten?Lukt het om ontwerpkracht in te zetten om de ruimtelijke puzzels integraal te duiden en te richten en biedt verbeeldingskracht uitkomst om het maatschappelijk debat te voerden? En wat betekenen de transities voor stakeholders zoals waterschappen, ontwikkelende en beherende partijen?

Na het succes van vorig jaar in Deventer, nu in Rotterdam met Adriaan Geuze en minister voor volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge.  

Reserveer nu! leden gratis – deelname € 100 

De Dag van de Ontwerpkracht wordt georganiseerd door het Platform Ontwerp NL (NVTL, BNSP, BNA, BNI, NL-ing, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool)

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

 • Davos KwaliteitssysteemDavos Kwaliteitssysteem

  8 criteria voor goede omgevingskwaliteit. De Verklaring van Davos is in 2021 uitgebreid met een Kwaliteitssysteem. Nu in Nederlandse vertaling!

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit