Publicatie: 27-02-23Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw


Een stedenbouwkundig kader
Auteur: 
Frits Palmboom
Uitgever: 
Federatie Ruimtelijke Kwaliteit i.s.m. College van Rijksadviseurs
ISBN: 
9789081365352
Paperback
Nederlands
94 pagina’s
uitgave 23 februari 2023

Stedenbouwkundige Frits Palmboom houdt een dringend pleidooi om bij de fabrieksmatig vervaardigde woningbouw niet alleen te letten op kwantiteit, kosten en snelheid, maar ook op een zo hoog mogelijke ruimtelijke kwaliteit. Het boekje start vanuit de stelling dat de stedenbouwkundige inpassing cruciaal is voor de ruimtelijke kwaliteit van de woningbouw. Woningbouw draait niet alleen om individueel woongenot, maar bepaalt ook de collectieve leefkwaliteit van de buurten, steden en dorpen waar we in wonen.

De publicatie van Frits Palmboom 'Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige woningbouw – een stedenbouwkundig kader' is een uitgave van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit i.s.m. het College van Rijksadviseurs en is te bestellen via info@ruimtelijkekwaliteit.nl, of via https://www.naibooksellers.nl/ruimtelijke-kwaliteit-bij-fabrieksmatige-woningbouw-een-stedenbouwkundig-kader-frits-palmboom.html. Niet-leden van de FRK betalen € 12,50 exclusief verzendkosten, leden van de FRK € 10,- exclusief verzendkosten. 

Terug naar de publicaties

Nieuws

 • Nationale Dialoog Bouwcultuur in april

  Stikstof, klimaat, energie, bouw, migratie: hoe gaan die transities Nederland mooier maken? Kom naar NDB'23 op 20 april.

  lees artikel

 • Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige bouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen. Een project van FRK en CRa.

  lees artikel

 • FRK vraagt duidelijkheid over Omgevingswet

  De Federatie heeft bij Tweede en Eerste Kamer aangedrongen op duidelijkheid over de invoering van de Omgevingswet

  lees artikel

 • Vijf adviezen voor Mooi Nederland

  Minister Hugo de Jonge start het programma Mooi Nederland. Vijf adviezen van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

  lees artikel

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit