Second opinion

De gemeente pleegt elke bouwaanvraag voor advies aan de welstandscommissie voor te leggen. Deze commissie beoordeelt op grond van de criteria, opgenomen in de gemeentelijke welstandsnota, en brengt een advies uit. Dit advies is niet bindend, maar in de regel zal de wethouder bij zijn besluit over de bouwaanvraag het oordeel van de welstandscommissie overnemen.

Wanneer belanghebbenden bezwaar hebben tegen het advies van de welstandscommissie kan een second opinion worden aangevraagd. In de regel zijn de opdrachtgever van het bouwplan en zijn ontwerper de belanghebbenden, maar ook omwonenden - of anderen die een aantoonbaar belang hebben bij het bouwplan - kunnen als belanghebbende worden aangemerkt. In de brochure 'Bezwaar en beroep bij welstandsadvisering' is de te volgen procedure voor het aanvragen van een second opinion uiteengezet. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit