15-12-22Beeldkwaliteitplannen verliezen hun waarde

De Omgevingswet bevat overgangsrecht, maar niet alles is veilig gesteld. Besluiten van de gemeenteraad verliezen hun betekenis, als ze niet expliciet verankerd zijn in het beleid. In veel gemeenten geldt dat bijvoorbeeld voor beeldkwaliteitplannen. Ook raadsbesluiten om gebieden 'welstandsloos' te maken zijn vaak niet in bestemmingsplan en welstandsnota terug te vinden, maar daar heeft de wetgever (te elfder ure) wèl in voorzien.

Lees verder: Nieuwsbericht uit nieuwsbrief FRK #62

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

 • Davos KwaliteitssysteemDavos Kwaliteitssysteem

  8 criteria voor goede omgevingskwaliteit. De Verklaring van Davos is in 2021 uitgebreid met een Kwaliteitssysteem. Nu in Nederlandse vertaling!

  lees verder

 • Duurzaam, Mooi NederlandDuurzaam, Mooi Nederland

  Een film waarin de relatie tussen duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit centraal staat. Vol praktijkvoorbeelden van situaties waarin ruimtelijke kwaliteit de duurzaamheidambities versterkt en andersom ingrepen in duurzaamheid leiden tot een Mooi Nederland. De film reikt (nieuwe) gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren de helpende hand.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit