Routebeschrijving

Vanaf Amersfoort CS - 12 minuten te voet
Verlaat Station Amersfoort aan de Noord-zijde (bij de AH to Go en restaurant 1st Class). Sla rechtsaf en loop evenwijdig aan het spoor op de Piet Mondriaanlaan tot bij een rotonde. Steek over en sla de Eemlaan in, tussen Pathé en de Hogeschool Utrecht. Neem dan de eerste weg links, langs de parkeerplaats Eemplein en langs de slagboom naar een rond plein. Door de poort bereikt u de Oude Fabriekstraat. Rechtsaf, aan het eind van de straat, aan de Eem, is nummer 1, herkenbaar aan een beeld van een pelikaan bij de ingeng.

Met de auto

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit