Collega’s inspireren tot kwaliteit

De federatie presenteert een gloednieuw inspiratieteam. Zeven adviseurs intensiveren de discussie over de omgevingskwaliteit.

Bestuurslid Manon van der Wiel presenteerde op de algemene vergadering van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (22 juni in Marknesse) deze opvolger van het Algemeen Bestuur: een inspirerend team van mensen uit verschillende disciplines.

Voorzitter van dit nieuwe Inspiratiecollege (werknaam) is Ingeborg Thoral (foto), landschapsarchitect  in Utrecht, tevens voorzitter Atelier Overijssel en lid van een provinciale en een gemeentelijke adviescommissie ruimtelijke kwaliteit. Het team bestaat verder uit: Jos van den Hende, Johan de Haan, Nancy Arkema, Henk van Blerck, Marc Reniers, Brechje Pronk, Martijn Oosterhuis, Mark Veliscek, Mark Visser, Janos Boros en Manon van der Wiel. De laatste vijf behoren tot de kwartiermakers; zij begeleiden het nieuwe team in de opstartfase.

 


Dit artikel verscheen in de Nieuwsbrief van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

U kunt zich op de Nieuwsbrief abonneren

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit