Collega’s inspireren tot kwaliteit

De federatie presenteert een gloednieuw inspiratieteam. Zeven adviseurs intensiveren de discussie over de omgevingskwaliteit.

Bestuurslid Manon van der Wiel presenteerde op de algemene vergadering van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (22 juni in Marknesse) deze opvolger van het Algemeen Bestuur: een inspirerend team van mensen uit verschillende disciplines.

Voorzitter van dit nieuwe Inspiratiecollege (werknaam) is Ingeborg Thoral (foto), landschapsarchitect  in Utrecht, tevens voorzitter Atelier Overijssel en lid van een provinciale en een gemeentelijke adviescommissie ruimtelijke kwaliteit. Het team bestaat verder uit: Jos van den Hende, Johan de Haan, Nancy Arkema, Henk van Blerck, Marc Reniers, Brechje Pronk, Martijn Oosterhuis, Mark Veliscek, Mark Visser, Janos Boros en Manon van der Wiel. De laatste vijf behoren tot de kwartiermakers; zij begeleiden het nieuwe team in de opstartfase.

 


Dit artikel verscheen in de Nieuwsbrief van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

U kunt zich op de Nieuwsbrief abonneren

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit