Collega’s inspireren tot kwaliteit

De federatie presenteert een gloednieuw inspiratieteam. Zeven adviseurs intensiveren de discussie over de omgevingskwaliteit.

Bestuurslid Manon van der Wiel presenteerde op de algemene vergadering van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (22 juni in Marknesse) deze opvolger van het Algemeen Bestuur: een inspirerend team van mensen uit verschillende disciplines.

Voorzitter van dit nieuwe Inspiratiecollege (werknaam) is Ingeborg Thoral (foto), landschapsarchitect  in Utrecht, tevens voorzitter Atelier Overijssel en lid van een provinciale en een gemeentelijke adviescommissie ruimtelijke kwaliteit. Het team bestaat verder uit: Jos van den Hende, Johan de Haan, Nancy Arkema, Henk van Blerck, Marc Reniers, Brechje Pronk, Martijn Oosterhuis, Mark Veliscek, Mark Visser, Janos Boros en Manon van der Wiel. De laatste vijf behoren tot de kwartiermakers; zij begeleiden het nieuwe team in de opstartfase.

 


Dit artikel verscheen in de Nieuwsbrief van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

U kunt zich op de Nieuwsbrief abonneren

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

 • Schetsboek OOKSchetsboek OOK

  Het Schetsboek voor een Omgevingsplan Op Kwaliteit scherpt het denken over dit nieuwe instrument.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit