23-03-2016Ambachtelijke windmolens

Met grote windmolens gaan we heel Nederland, inclusief de industrie, van energie voorzien. Niks op tegen, mits ze passen bij de maat en schaal van de omgeving. Maar heel vaak is dat niet zo. In Groningen, in Overschild, bouwen zeven jongemannen op ambachtelijke manier windmolens met houten rotorbladen van twaalf meter hoog. Maximale opbrengst, minimale kosten, en oog voor ruimtelijke kwaliteit. Een paar zonnepanelen, een paar van deze windmolens en het hele dorp is energieneutraal. De vraag in Groningen is groot, de jongens werken zich een slag in de rondte. Libau, de Groningse adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit, heeft deze windturbines als voorbeeldinitiatief geadopteerd.

http://www.eazwind.com/nl/home/

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit