Netwerk secretarissenElk jaar sterker, groter en herkenbaar vertakt

Een hert verliest elk jaar z’n gewei. Dat groeit het volgend jaar weer aan, groter en sterker dan het vorige, maar toch herkenbaar omdat het op dezelfde manier vertakt is.

Die wijsheid hoort vanaf nu tot de bagage van de ambtelijk secretarissen van gemeentelijke commissies voor ruimtelijke kwaliteit. Aan de muur van het Park Paviljoen Hoge Veluwe in Otterlo prijkt namelijk een nagenoeg complete serie geweien (met in het midden de schedel) van een hert dat kennelijk twintig jaar oud geworden is.

In januari 2023 betraden de welstands-secretarissen de geweien-ruimte tijdens een rondwandeling onder leiding van Willem Hein Schenk, die als architect bij bureau De Zwarte Hond het Park Paviljoen ontwierp. Op uitnodiging van de Federatie lichtte hij het ontwerp toe, toonde de ingenieuze ruimtes – ingetogen, huiselijk, met in het restaurant fraai lichtkunstwerk en magistrale raampartijen die uitzicht bieden op de Hoge Veluwe.

De jaarlijkse secretarissendag is een gelegenheid om collega’s te ontmoeten, om kennis te nemen van, en commentaar te leveren op het werk van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en om met elkaar van gedachten te wisselen over maatschappelijke ontwikkelingen en trends die het werk beïnvloeden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 foto's Christi Wijnen | april | 2023 
Aanmelden voor de nieuwsbrief Federatie Ruimtelijke Kwaliteit kan via: https://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/aanmelden-nieuwsbrief


 

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit