Nog mooier

Velen betwijfelen de vooruitgang in de kunsten, maar die in de monumentenzorg is aantoonbaar.

De eerste foto is genomen in Bologna, op het prachtige Piazza Santo Stefano, schuin tegenover een van de mooiste en oudste kerkcomplexen in de stad.
De tweede foto is gemaakt in Amsterdamse Sarphatistraat - de mooiste plek van Europa, althans volgens die wonderlijke kerel van Nescio. Naar verluidt was dat Frederik van Eeden.
De ingreep in het complex van hotel Hyatt Regency getuigt van meer gevoel voor esthetiek en respect voor het fragiele verleden dan de Italiaanse bouwers in Bologna toonden.


Foto's Marijke Bovens

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • De Flitsende StadDe Flitsende Stad

  Steeds meer gemeenten kiezen voor een specifiek beleid ten aanzien van digitale buitenreclame. Hiervoor heeft de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een handreiking opgesteld. Geen blauwdruk, maar een leidraad met aanbevelingen en voorbeelden.

  lees verder

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit