Nog mooier

Velen betwijfelen de vooruitgang in de kunsten, maar die in de monumentenzorg is aantoonbaar.

De eerste foto is genomen in Bologna, op het prachtige Piazza Santo Stefano, schuin tegenover een van de mooiste en oudste kerkcomplexen in de stad.
De tweede foto is gemaakt in Amsterdamse Sarphatistraat - de mooiste plek van Europa, althans volgens die wonderlijke kerel van Nescio. Naar verluidt was dat Frederik van Eeden.
De ingreep in het complex van hotel Hyatt Regency getuigt van meer gevoel voor esthetiek en respect voor het fragiele verleden dan de Italiaanse bouwers in Bologna toonden.


Foto's Marijke Bovens

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit