Kwaliteit van het kwartaalSteenstrips, maar dan anders


Tilburgse variant op steenstrips

Het energieakkoord heeft grote gevolgen voor de leefomgeving. Bestaande woningen zullen massaal geïsoleerd worden. Er komen zonnepanelen op de daken en installatiekastjes aan de gevels. Schoorstenen zullen wellicht uit het straatbeeld verdwijnen De Nul-op-de-Meter-woningen staan straks overal. Het schrikbeeld is dat, vanwege de noodzaak tot industriële standaardisatie, overal hetzelfde geveltype van gepotdekselde kunststof stroken aan de bovenzijde, en steenstrips aan de onderzijde verschijnen.

Maar het lonkend perspectief is dat door de enorme vraag innovatieve materialen en producten ontwikkeld worden die wel esthetisch verantwoord zijn. Zonnepanelen op maat, bijvoorbeeld. Of een nieuwe soort steenstrips. Dat is bij een NoM-blokje in Tilburg gebeurd. Dit zijn steenstrips 2.0, geproduceerd door Sto. Op buigzaam materiaal, en in een ander patroon geplakt, maar niet wezenlijk anders dan de nep-bakstenen die je overal ziet.

Aanmelden voor de nieuwsbrief Federatie Ruimtelijke Kwaliteit kan via:
http://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit