Secretarissendag op de Hoge Veluwe

Op maandag 23 januari 2023 vindt in Park Paviljoen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de jaarlijkse Secretarissendag van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit plaats. Na de pandemie, is het voor het eerst weer mogelijk om samen te komen voor de ambtelijk secretarissen van de gemeentelijke adviescommissies. De dag staat in het teken van verduurzaming van monumenten, met een focus op zonnepanelen en het imago hiervan in het Park Paviljoen van het Nationale Park De Hoge Veluwe te Otterlo.      


Het Park Paviljoen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, architecten De Zwarte Hond en Monadnock, Otterlo, 2019
© Stijn Bollaert.    

Het gebouw ligt centraal in het bos en is ontworpen door architectenbureaus De Zwarte Hond en Monadnock. Architect Willem Hein Schenk van De Zwarte Hond zal over het concept en totstandkoming van Park Paviljoen vertellen. De secretarissendag wordt georganiseerd in nauwe en zeer gewaardeerde samenwerking met de gemeente Ede.
   
In 2021 heeft de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (FRK) het thema ‘Duurzaamheid’ meer prioriteit gegeven. Zo is het Team Duurzame Ruimtelijke Kwaliteit actief, dat afgelopen zomer de film Duurzaam, Mooi Nederland lanceerde. Recent voltooiden we in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een inventarisatie over de wijze van adviseren over duurzaamheidsingrepen in beschermde stadsgezichten (zie elders in deze nieuwsbrief). Tijdens de Secretarissendag staat de manier waarop we duurzaamheid in relatie tot ruimtelijke kwaliteit kunnen formuleren en praktisch vormgeven in ons werk centraal.      

De Secretarissendag is in de eerste plaats gericht op ontmoeting van collega’s en uitwisseling van ideeën en vragen. Daarnaast biedt de dag een nadere kennismaking met de projecten van de Federatie, zoals de omgevingskwaliteit in het landelijk gebied en de opwekking van hernieuwbare energie in beschermde stads- en dorpsgezichten.  

Aanmelden tot 16 januari 2023 bij:
secretariaat@ruimtelijkekwaliteit.nl

Datum: 23 januari 2023
Tijd:11.30 tot 16.00 uur
Locatie: Park Paviljoen van het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 9b, 6731 AV Otterlo  


Julia Dorenbos | december | 2022
Aanmelden voor de nieuwsbrief Federatie Ruimtelijke Kwaliteit kan via: https://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit