AgendaWorkshop ‘Fiks Nederland’ op Monumentencongres

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 houden een van de acht deelsessies op het Nationaal Monumentencongres dat dit jaar plaatsvindt op 7 november 2019 in Deventer (zie foto).


Het thema van dit jaar is: ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’. Beide zijn onmisbaar bij het in stand houden van de monumenten.

In onze tijd hebben overheid en experts het niet meer alleen voor het zeggen. Nederland maken we met zijn allen - met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. In het manifest ‘Fiks Nederland!’ roepen de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 op om in actie te komen en transitieopgaven aan elkaar te verbinden. 

Samen organiseren zij een van de acht deelsessies op het Nationaal Monumentencongres. De deelsessie, getiteld ‘Erfgoed en Ruimte: gereedschap voor een gedeelde toekomst’, bestaat uit drie parallelle, intensieve en interactieve workshops met verschillende ‘gereedschappen’. Het gesprek zal gaan over erfgoed en ruimtelijke kwaliteit, de zoektocht naar koppelkansen en het onderzoeken hoe erfgoedprofessionals de input van bewoners professioneel kunnen inzetten bij opgaven rondom advisering, visie- en planvorming. De workshops staan onder leiding van drie leden van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: Libau, het Gelders Genootschap en Dorp, Stad en Land.

https://www.monumentencongres.nl

 

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit