AgendaWorkshop ‘Fiks Nederland’ op Monumentencongres

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 houden een van de acht deelsessies op het Nationaal Monumentencongres dat dit jaar plaatsvindt op 7 november 2019 in Deventer (zie foto).


Het thema van dit jaar is: ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’. Beide zijn onmisbaar bij het in stand houden van de monumenten.

In onze tijd hebben overheid en experts het niet meer alleen voor het zeggen. Nederland maken we met zijn allen - met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. In het manifest ‘Fiks Nederland!’ roepen de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 op om in actie te komen en transitieopgaven aan elkaar te verbinden. 

Samen organiseren zij een van de acht deelsessies op het Nationaal Monumentencongres. De deelsessie, getiteld ‘Erfgoed en Ruimte: gereedschap voor een gedeelde toekomst’, bestaat uit drie parallelle, intensieve en interactieve workshops met verschillende ‘gereedschappen’. Het gesprek zal gaan over erfgoed en ruimtelijke kwaliteit, de zoektocht naar koppelkansen en het onderzoeken hoe erfgoedprofessionals de input van bewoners professioneel kunnen inzetten bij opgaven rondom advisering, visie- en planvorming. De workshops staan onder leiding van drie leden van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: Libau, het Gelders Genootschap en Dorp, Stad en Land.

https://www.monumentencongres.nl

 

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit