Van denken over de Omgevingswet naar doen!

Mooiwaarts Lunch | Deventer, 29 november 2018

Wat is de essentie van kwaliteit in relatie tot onze leefomgeving? Publicist Joris Luyendijk en gedeputeerde provincie Flevoland Jop Fackeldey, laten hier hun licht over schijnen.


Denken, discussie, maar ook doen! Want werkplaatsen ter plekke laten u ervaren hoe werken met de Omgevingswet volgens Het Oversticht kan zijn. Aan het eind van de ochtend is de uitreiking van de Mooiwaartstrofee, gevolgd door een Mooiwaartslunch.

10.15-10.45      
Ontvangst in Fooddock

10.45-11.00     
Welkom - Bart Buijs, directeur Het Oversticht en Roland Cornelissen, voorzitter Platform Ruimtelijk Domein, VNG Overijssel.

11.00-11.20      
Joris Luyendijk: ‘De essentie van kwaliteit in relatie tot onze leefomgeving.'

11.20-11.30       
Jop Fackeldey
: ‘Hoe gaan we de Omgevingswet gebruiken om een mooier Nederland tot stand te brengen?’

11.30-12.00      
Interactie met de zaal n.a.v. de lezingen en de opbrengst van de werkplaatsen.

12.00-12.15      
Uitreiking Mooiwaartstrofee

12.15-13.00      
Mooiwaartslunch

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Het Oversticht in samenwerking met VNG Overijssel en Mooiwaarts/Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Heeft u in uw gemeente een concrete opgave waaraan we kunnen werken in onze werkplaatsen op 29 november? Neem dan alvast contact met ons op! 

AANMELDEN

Aanmelden kan tot 8 november. Deelname is gratis. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestuurders en programmaleiders Omgevingswet hebben hierbij voorrang. Voor hen hebben wij plaatsen gereserveerd.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit