Van denken over de Omgevingswet naar doen!

Mooiwaarts Lunch | Deventer, 29 november 2018

Wat is de essentie van kwaliteit in relatie tot onze leefomgeving? Publicist Joris Luyendijk en gedeputeerde provincie Flevoland Jop Fackeldey, laten hier hun licht over schijnen.


Denken, discussie, maar ook doen! Want werkplaatsen ter plekke laten u ervaren hoe werken met de Omgevingswet volgens Het Oversticht kan zijn. Aan het eind van de ochtend is de uitreiking van de Mooiwaartstrofee, gevolgd door een Mooiwaartslunch.

10.15-10.45      
Ontvangst in Fooddock

10.45-11.00     
Welkom - Bart Buijs, directeur Het Oversticht en Roland Cornelissen, voorzitter Platform Ruimtelijk Domein, VNG Overijssel.

11.00-11.20      
Joris Luyendijk: ‘De essentie van kwaliteit in relatie tot onze leefomgeving.'

11.20-11.30       
Jop Fackeldey
: ‘Hoe gaan we de Omgevingswet gebruiken om een mooier Nederland tot stand te brengen?’

11.30-12.00      
Interactie met de zaal n.a.v. de lezingen en de opbrengst van de werkplaatsen.

12.00-12.15      
Uitreiking Mooiwaartstrofee

12.15-13.00      
Mooiwaartslunch

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Het Oversticht in samenwerking met VNG Overijssel en Mooiwaarts/Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Heeft u in uw gemeente een concrete opgave waaraan we kunnen werken in onze werkplaatsen op 29 november? Neem dan alvast contact met ons op! 

AANMELDEN

Aanmelden kan tot 8 november. Deelname is gratis. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestuurders en programmaleiders Omgevingswet hebben hierbij voorrang. Voor hen hebben wij plaatsen gereserveerd.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

 • Schetsboek OOKSchetsboek OOK

  Het Schetsboek voor een Omgevingsplan Op Kwaliteit scherpt het denken over dit nieuwe instrument.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit