Wisseltrofee Mooiwaarts ter inspiratie

De initiatiefgroep Mooiwaarts van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit neemt het ene initiatief na het andere. Na het pleidooi voor een waardevolle leefomgeving, de vele Mooiwaartscafé’s en het Schetsboek voor een Omgevingsplan op Kwaliteit komt daar nu de Mooiwaarts Trofee bij.


Het Mooiwaartsteam gaat met enige regelmaat de trofee uitreiken aan personen of organisaties die op een inspirerende manier, in de geest van het Mooiwaartspleidooi, samenwerken aan ruimtelijke kwaliteit.

Het kan gaan om vernieuwend omgevingsbeleid – een voorbeeldige omgevingsvisie, een revolutionair omgevingsplan – maar evengoed om oplossingen voor de ingewikkelde overheidsparticipatie: het delicate samenspel van initiatiefnemer, omgevingsactoren, onafhankelijke adviseurs, de gemeenteraad en het bevoegd gezag. Het OOK-team laat zich namelijk graag inspireren en is op zoek naar vernieuwende voorbeelden.

Meer over de principes van Mooiwaarts en het Schetsboek OOK op de website www.mooiwaarts.nl.
Tipt u ons vooral, als u iemand weet of kent die voor de Mooiwaarts-trofee in aanmerking komt, via info@ruimtelijkekwaliteit.nl We houden u via website en nieuwsmails op de hoogte.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

 • Schetsboek OOKSchetsboek OOK

  Het Schetsboek voor een Omgevingsplan Op Kwaliteit scherpt het denken over dit nieuwe instrument.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit