Wisseltrofee Mooiwaarts ter inspiratie

De initiatiefgroep Mooiwaarts van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit neemt het ene initiatief na het andere. Na het pleidooi voor een waardevolle leefomgeving, de vele Mooiwaartscafé’s en het Schetsboek voor een Omgevingsplan op Kwaliteit komt daar nu de Mooiwaarts Trofee bij.


Het Mooiwaartsteam gaat met enige regelmaat de trofee uitreiken aan personen of organisaties die op een inspirerende manier, in de geest van het Mooiwaartspleidooi, samenwerken aan ruimtelijke kwaliteit.

Het kan gaan om vernieuwend omgevingsbeleid – een voorbeeldige omgevingsvisie, een revolutionair omgevingsplan – maar evengoed om oplossingen voor de ingewikkelde overheidsparticipatie: het delicate samenspel van initiatiefnemer, omgevingsactoren, onafhankelijke adviseurs, de gemeenteraad en het bevoegd gezag. Het OOK-team laat zich namelijk graag inspireren en is op zoek naar vernieuwende voorbeelden.

Meer over de principes van Mooiwaarts en het Schetsboek OOK op de website www.mooiwaarts.nl.
Tipt u ons vooral, als u iemand weet of kent die voor de Mooiwaarts-trofee in aanmerking komt, via info@ruimtelijkekwaliteit.nl We houden u via website en nieuwsmails op de hoogte.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit