04-04-13Stadsbouwmeester vervangt Welstandscommissie

Vanaf 1 april vervangt stadsbouwmeester Johan Roelofs de welstandscommissie in Katwijk. Elke dinsdag is hij in Katwijk voor afspraken met inwoners en een openbare vergadering waarin bouwplannen besproken worden. De vergadering is vrij toegankelijk en start elke dinsdag om 14.00 uur. Een afspraak maken voor een verkennend gesprek kan bij het team Vergunningen (071-4065000). Het mooie van deze mogelijkheid is dat dit al kan zodra de eerste schetsen op papier staan en zonder dat hier onmiddellijk kosten aan verbonden zijn.
Geschiedenis leidraad voor advies

Johan Roelofs is als architect in dienst bij de Stichting Dorp, Stad & Land. Die stichting regelt de welstand voor zo`n 65 gemeenten in onder andere Zuid-Holland en Zeeland. Roelofs maakt namens DS&L deel uit van meerdere welstandscommissies, onder andere in Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Zwijndrecht. Johan Roelofs: “De dag na het akkoord van de gemeenteraad op mijn benoeming heb ik kennis mogen maken met allerlei klanten, ‘collega’s’ en de pers. Ook heb ik genoten van een ‘rondje door het dorp’. Dit alles gaf me een nog beter beeld van de gemeente Katwijk. Qua complexiteit is Katwijk vergelijkbaar met Vlaardingen en Leidschendam-Voorburg, waar ik tevens werkzaam ben of werkzaam ben geweest.

Lees verder gemeente Katwijk

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit