21-04-23In dialoog over de kwaliteit van de toekomst

In de Nationale Dialoog Bouwcultuur wordt door de deelnemers gesproken over nieuwe arrangementen voor samenwerking aan de vormgeving van Nederland. Want Nederland gaat op de schop, geen plek blijft onaangeroerd. Die verbouwing geven we samen vorm. De tijd is voorbij dat we wachten op directieven vanuit Den Haag, maar hoe het dan wel moetr, samen met de overheden, met de inwoners, met de ondernemers, met de experts en met de kunstenaars, dat weten we nog niet. Als iedereen zijn eigen klus klaart, zitten we elkaar danig in de weg. Het kan alleen als we samen elkaars klus klaren.

De grote verbouwing van Nederland is een culturele daad. We veranderen het cultuurlandschap, we geven vorm aan een nieuwe identiteit. Onze gedeelde ambitie en de weg daar naartoe vraagt om een nieuwe bouwcultuur.

Op 20 april 2023 voerden we de tweede Nationale Dialoog Bouwcultuur. In openluchttheater De Lichtenberg en in de naastgelegen Van Hornekazerne in Weert. Met steun van de ministeries van OCW en BZK, het Stimuleringsfonds Creatieve industrie, Van Hornekwartier, en namens het IMPactnetwerk Bouwcultuur georganiseerd door de Vereniging Deltametropool en de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.
Foto's: Christi Wijnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit