16-03-23Nationale Dialoog Bouwcultuur in april

Op donderdag 20 april organiseren we de tweede Nationale Dialoog Bouwcultuur. Deze dag staat in het teken van het grote aantal urgente en uiteenlopende opgaven waar we voor staan. Met elkaar gaan wij Nederland veranderen, een culturele daad. We zijn samen verantwoordelijk voor een collectieve omgevingskwaliteit en moeten het daarom met elkaar hebben over welke toekomst ons land heeft en hoe we het gaan aanpakken. Dat gaat over bouwen, zeker, maar ook over gezondheid, over voedsel, natuur, economie, over samenleven, geluk en schoonheid.

Laat de formele agenda’s los, praat met elkaar, leer en laat je inspireren.

De Nationale Dialoog Bouwcultuur is geen conventionele conferentie. We zoeken antwoord op de vraag HOE we ervoor kunnen zorgen dat iedere ingreep in de fysieke leefomgeving bijdraagt aan verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

De dialoog

We weten allemaal dat we op een uiterst bepalend punt in de geschiedenis staan. Dat er geen opgave is die we alleen aankunnen maar dat we elkaar heel hard nodig hebben. Dat het combineren van opgaven de benodigde hefboom voor vooruitgang is en verbeeldingskracht het verbindende element, de olie in de machine.

Deels bevinden we ons op ongebaande paden, maar gelukkig zijn er ook voorbeelden in overvloed en onbekende maar bewezen succesfactoren. Gaandeweg krijgen we nieuwe inzichten, passen we ons aan, maken we nieuwe keuzes en organiseren we ons steeds beter. De dialoog tussen professionals, burgers, ontwerpers, wetenschappers, ondernemers, ambtenaren, jongeren en overheid in dit traject is essentieel en staat deze dag daarom centraal.

Lees verder: Nationale Dialoog Bouwcultuur

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit