19-01-23FRK vraagt duidelijkheid over Omgevingswet

Het voortdurende uitstel van de Omgevingswet heeft irritante consequenties, zowel ten aanzien van het ruimtelijk beleid op lokaal niveau als op praktisch niveau. De Federatie heeft aan het parlement (Eerste en Tweede Kamer) gevraagd om nu snel duidelijkheid te geven over de invoeringsdatum, en daar niet meer vanaf te wijken, om de overgangsperiode van het tijdelijke omgevingsplan (tot die van rechtswege vervalt) op tien jaar te stellen en om de schade die door het herhaalde uitstel ontstaat, onder andere bij onze leden, te vergoeden.

De brief aan het parlement is hier te lezen.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

 • Davos KwaliteitssysteemDavos Kwaliteitssysteem

  8 criteria voor goede omgevingskwaliteit. De Verklaring van Davos is in 2021 uitgebreid met een Kwaliteitssysteem. Nu in Nederlandse vertaling!

  lees verder

 • Duurzaam, Mooi NederlandDuurzaam, Mooi Nederland

  Een film waarin de relatie tussen duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit centraal staat. Vol praktijkvoorbeelden van situaties waarin ruimtelijke kwaliteit de duurzaamheidambities versterkt en andersom ingrepen in duurzaamheid leiden tot een Mooi Nederland. De film reikt (nieuwe) gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren de helpende hand.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit