19-01-23FRK vraagt duidelijkheid over Omgevingswet

Het voortdurende uitstel van de Omgevingswet heeft irritante consequenties, zowel ten aanzien van het ruimtelijk beleid op lokaal niveau als op praktisch niveau. De Federatie heeft aan het parlement (Eerste en Tweede Kamer) gevraagd om nu snel duidelijkheid te geven over de invoeringsdatum, en daar niet meer vanaf te wijken, om de overgangsperiode van het tijdelijke omgevingsplan (tot die van rechtswege vervalt) op tien jaar te stellen en om de schade die door het herhaalde uitstel ontstaat, onder andere bij onze leden, te vergoeden.

De brief aan het parlement is hier te lezen.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit