26-06-19Handreiking 'De Flitsende Stad'

Een handreiking voor het opstellen van beleid voor digitale buitenreclame.
Steeds vaker worden we geconfronteerd door de aanwezigheid van digitale reclame in de buitenruimte. Logisch, want deze vorm van reclame heeft vele voordelen voor adverteerders, exploitanten, maar ook gemeenten. Er zijn al vele vormen bekend, zoals billboards, 2m2-vitrines, reclamemasten langs de snelweg en outdoor beeldschermen aan gevels. De technische mogelijkheden blijven zich ontwikkelen, waarbij vooral een verschuiving plaats vindt van zenden naar interactie. Dus meer gericht op direct contact met de voorbijganger.

Gemeenten kunnen hiervoor beleid opstellen met een visie en richtlijnen voor digitale buitenreclame. Bij het opstellen van reclamebeleid is het de kunst om een juiste balans te vinden tussen behoud en verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte èn voldoende presentatieruimte voor ondernemers.

Hiervoor heeft de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit de handreiking 'De Flitsende Stad' opgesteld. Deze handreiking vormt geen blauwdruk, maar geeft wel aanbevelingen en richting aan structuur voor beleid over dit onderwerp. Hiermee is het een leidraad voor gemeenten bij het opstellen van reclamebeleid voor digitale buitenreclame.

Download hier de publicatie 'De flitsende stad'

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit