29-05-19Algemene Ledenvergadering 2019

Op donderdag 27 juni organiseert de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Breda. Een interessante bijeenkomst omdat o.a. de toekomst van de Federatie besproken zal worden. De bijeenkomst is van 10:00 tot 15:00, waarna er nog tijd is om met elkaar na te praten.

Dit jaar zitten we midden in een interessant ontwikkelgebied; de stationsomgeving van Breda. Hier komen een nieuw stedelijk knooppunt, erfgoed, woningbouw en bedrijvigheid in alle vormen bij elkaar. Een mooie plek om aandacht te geven aan het thema stedelijke transformatie en ruimtelijke kwaliteit. Met interessante sprekers en een excursie door het gebied willen we u uitdagen met elkaar in gesprek te gaan. Het definitieve programma volgt.

Het wordt een interessante ledenvergadering over de toekomst van de federatie, maar ook ook een dag vol netwerkmogelijkheden en kennisuitwisseling. 

Datum: Donderdag 27 juni 10:00-15:00
Locatie: Informatiecentrum Via Breda aan de Belcrumweg 19 (Electron) te Breda

PROGRAMMA

10.00-10.15

Opening door directeur Flip ten Cate

10.15-10.45

Huishoudelijk deel / financiële jaarstukken door voorzitter Leen Verbeek  

10:45-11.15

Toekomstplannen van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Flip ten Cate neemt u mee in de aankomende veranderingen.

 

Koffiepauze

11.30-11.45 

Sander van Venetie over jongFRK. De jongere deskundigen hebben een eigen frisse blik op het onderwerp omgevingskwaliteit. 

 

11:45-12:00 

Fiks Nederland door Flip ten Cate. Een oproep voor een nog mooier Nederland in deze tijden van grote transities.

 

Lunchpauze met expositie van studenten Breda University of Applied Sciences

13:00-13:45

Hans Thoolen en Onno van der Heijden (gemeente Breda) over de ontwikkelstrategie en ruimtelijke kwaliteit van het Stationskwartier Breda. 

 

13:45-15:00

Excursie naar het station - het beste gebouw van 2017 (BNA) - begeleidt door Steven van der Heijden (Koen van Velsen architecten).

 

 

Drankje en napraten


Nog niet aangemeld, het kan via deze link :

via https://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/ALV2019.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • De Flitsende StadDe Flitsende Stad

  Steeds meer gemeenten kiezen voor een specifiek beleid ten aanzien van digitale buitenreclame. Hiervoor heeft de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een handreiking opgesteld. Geen blauwdruk, maar een leidraad met aanbevelingen en voorbeelden.

  lees verder

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit