10-05-19Iding: "dikke ik" regeert in Oss

Oud-wethouder Iding ageert fel tegen afschaffen welstand in Oss: ‘De dikke ik bepaalt’

OSS - Het afschaffen van de verplichte welstandstoets in Oss is slecht gemotiveerd en niet onderbouwd met feiten. Volgens oud-wethouder Jules Iding stelt het Osse gemeentebestuur het individuele belang in deze boven het belang van buurt, dorp of stad. ,,De dikke ik bepaalt, liberalisme van de slechtste soort”, schrijft het SP-kopstuk in een open brief. 

Iding ergert zich aan de ‘kruistocht’ die met name Joop van Orsouw (Beter Oss) zou houden tegen de welstand. ,,Het advies van de ambtenaren is aan de kant geschoven en de wethouder heeft in het dossier zitten knoeien om de schijn te wekken dat erover is nagedacht.”

(lees verder: Brabants Dagblad)

Henny van der Wal (Beter Oss) liet er donderdagavond maar direct geen misverstand over bestaan. ,,Ik las in de krant dat ons wordt verweten een kruistocht te voeren tegen de welstand. Dat zijn grote woorden, maar we beschouwen ze als een compliment. Het klopt dat wij al jaren van deze bemoeizucht af willen. Waarom moet een commissie ons vertellen wat wel en niet mooi is?”

Kees van Esch, voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, had juist daarvoor als inspreker staan betogen dat de tevredenheid over het welstandsadvies in de afgelopen jaren fors is toegenomen. ,,Het beeld van een orgaan dat alleen maar plannen afkeurt en weigert mee te denken is achterhaald. We hebben juist veel geïnvesteerd om mensen met een goed gevoel naar huis te laten gaan, omdat er uiteindelijk een mooier plan ligt.”

Lees verder: Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit