12-09-16Burenruzies in welstandsloze wijk

Mag en kan de Regenboogbuurt de Regenboogbuurt blijven? Wordt het een beschermd stadsgezicht? Moet alles terug naar het oude? Of kan alles en maakt allemaal niet meer uit? Een deel van de gemeenteraad was donderdagavond in de wijk in Buiten om met bewoners in gesprek te gaan over een probleem dat de raad zelf heeft veroorzaak; Wel of geen welstandscommissie?

,,Er was hier twintig jaar, sinds het ontstaan van de wijk, geen probleem. Natuurlijk werd er wel een ander kleurtje kozijn, deur of garagadeur geplaats en dan werd er wel eens scheeft gekeken, maar nu niet meer. Door dit besluit van de gemeenteraad zijn er ruzies ontstaan. Echte burenruzies en dat is niet fijn, want ook als je niet kiest word je er op aangekeken en dat gaat van kwaad tot erger”, omschreef Maike Muller het gevoel dat blijkbaar in de wijk heerst nadat de gemeenteraad besloot dat er geen welstandscommissie meer nodig is. ,,In het begin valt het je niet op, maar als je er op wordt gewezen dan zie je het. En als je het ziet dan ga je je irriteren. Zo werkt dat. Dat is niet prettig”, aldus Gijs de Vries, voorzitter van een vereniging van eigenaren in de buurt.

,,Dit is een fout geweest. Dat is duidelijk”, gaf Chris Jansen van de PVV aan. ,,Daarvoor mijn en ik denk dat ik namens meerdere partijen spreek, excuus en nu moeten we het oplossen”, zei het raadslid donderdagavond in Openbare Basisschool Spectrum aan de Regenboogweg. Daar waren ongeveer vijftig buurbewoners, gemeenteraadleden en geïnteresseerden op afgekomen. De raadleden waren het over die constatering van Jansen eens, maar de grote vraag: Hoe nu verder?

Lees verder: Almere Vandaag

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit