18-03-16Bijeenkomst voor lid-gemeenten 2016

Op woensdag 20 april organiseert de Federatie samen met de gemeente Helmond de jaarlijkse bijeenkomst met commissie-secretarissen, rayonarchitecten en commissie-coördinatoren.

Dit overleg wordt nu voor de 7e keer georganiseerd en is vooral bedoeld voor kennisuitwisseling tussen de secretarissen van de gemeentelijke en regionale adviescommissies op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.
Uiteraard grijpt de Federatie dit moment ook aan om haar leden bij te praten over de ontwikkelingen in het vakgebied. En is het voor de Federatie erg nuttig om te horen wat er allemaal in de beroepspraktijk speelt en wat de uitdagingen momenteel zijn.

Lees hier meer over het programma.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit