18-06-15Symposium Adviseren en ALV op 1 juli

Ledenvergadering
Op 1 juli organiseert de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit haar jaarlijkse ledenvergadering. Als locatie heeft de Federatie dit jaar gekozen voor het recent geopende Akoesticum in Ede. Het Akoesticum is een nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater en is gevestigd in de voormalige kazerne Johan Willem Friso. Dit gebouw heeft, samen met de naastgelegen Mauritskazerne, meer dan 100 jaar dienst gedaan als trainings- en huisvestingcomplex voor infanteristen. De herbestemming van de kazerne heeft geleid tot een ingrijpende renovatie van de gevels en grote aanpassingen in de functies en indeling van de binnenruimtes. Een inspirerende omgeving dus om in te vergaderen. Het ochtendprogramma is alleeen voor leden.

Programma voor leden:
10.45 - ontvangst met koffie en thee
11.00 tot 12.30 – ledenvergadering
12.30 tot 13.15 – lunch

Symposium Toekomst advisering ruimtelijke kwaliteit
Op de middag van 1 juli gaan de deelnemers van dit symposium met elkaar in gesprek over de toekomst en de modernisering van de advisering over ruimtelijke kwaliteit. Deze bijeenkomst is openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in advisering over ruimtelijke kwaliteit is welkom! 

Flip ten Cate praat u tijdens het symposium bij over de actualiteiten op het gebied van advisering over ruimtelijke kwaliteit, en hij doet dit onder andere aan de hand van de relatie tussen het toekomstige omgevingsplan (opvolger van het bestemmingsplan) en de kwaliteitsadvisering.
Marjorie Verhoek (netwekontwikkelaar Erfoed bij de gemeente Zaanstad; voorzitter Erfgoedcommissie WZNH) neemt de deelnemers mee naar de unieke transformatie-opgave van het immense Hemburgterrein in Zaandam. Met gebiedspaspoorten geeft Zaanstad toekomstige investeerders inspiratie en randvoorwaarden mee voor de kwaliteit van hun projecten. Het Hembrugterrein is een van de pilots voor de nieuwe Omgevingswet, waarbij een Omgevingsplan is opgesteld dat uitgaat van organische gebiedsontwikkeling.

Het tweede deel van de middagprogramma staat in het teken van het initiatief Akoesticum. Deelnemers aan het programma krijgen een uitgebreide rondleiding door het gebouw en over het terrein. Deze rondleiding wordt verzorgd door Daan Briedé (Domstad Architectuur) en Pierre Lommen (Gemeente Ede). Beiden zijn in het verleden actief betrokken geweest bij de totstandkoming van de herbestemming van deze kazerne. Na afloop van de rondleiding biedt Akoesticum een muzikaal programma aan met het Trio Moonck. 

Symposium Toekomst advisering ruimtelijke kwaliteit:
13.15 Welkom door Flip ten Cate
13.20 Opening door wethouder Johan Weijland (gemeente Ede)
13.40 Start programma ´Toekomst advisering ruimtelijke kwaliteit´:
- presentatie van Marjorie Verhoek
- gesprek/debat onder leiding van Flip ten Cate
- rondleiding Akoesticum (herbestemming van deze kazerne)
- LIVE muziek door Trio Moonck
16.30 Afsluiting met een borrel/fris

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Christian Braak door een email te sturen naar cb@ruimtelijkekwaliteit.nl


Akoesticum is zeer goed bereikbaar:

Auto: Vanuit N224 richting Arnhem op de Nieuwe Kazernelaan/Eikenlaan in de bocht links afslaan. Vanuit A12 Utrecht/Ede (afrit 1) op de Eikenlaan in de bocht rechtsaf slaan.
Trein: 3 minuten lopen vanaf Station EDE-Wageningen! Het is echt zo dichtbij. Ga naar perron 1b en volg de loopbrug over de autoweg.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit