13-04-15Bewoners, ondernemers willen welstand

Column van wethouder Paulus Jansen (SP) en Kamerlid Roald van der linde (VVD) over deregulering.

Jansen:

De ondernemersvereniging op het bedrijventerrein Srtijkviertel was zeer beducht voor verrommeling en drong erop aan om voor het bestaande gebied de procedure te laten zoals hij is. Voor het nieuwbouwdeel kozen ze voor de constructie van de coördinerend architect.
(...) In de Tuindorp, een wijk met een aardig liberale inslag, organiseerden we een bewonersavond. 90% van de aanwezige bewoners was uiterst beducht voor de gevolgen van deze deregulering. Opmerkelijk genoeg vonden de bewoners het wel fijn dat een onafhankelijke partij de toets doet, zodat ze niet in lastige discussies met hun buren verzeild raken.

Lees verder: Jansen en Van der Linde over minder regels en principes

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit