15-11-13Cursus ambtelijke welstandstoets

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Op 26 november 2013 vindt ’s middags in Hilversum de tweede editie plaats van de cursus “Kan-bepaling in de praktijk”. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Leden van de organisaties, die deze middag verzorgen krijgen een flinke korting op het inschrijfgeld.

De cursus is vooral bedoeld om aan de hand van praktijksituaties in te gaan op de mogelijkheden en beperkingen van de ambtelijke toets, die wettelijk mogelijk is sinds 1 maart van dit jaar. Toen trad een wijziging van het Besluit omgevingsrecht in werking die deze wijze van toetsen mogelijk maakt. De cursus is dus in de eerste plaats gericht op gemeenten die al gebruik maken van deze mogelijkheid, maar is ook interessant voor gemeenten die overwegen dat te gaan doen.

Naast de praktijkgevallen die interactief worden behandeld komt ook aan de orde de Handreiking over de “Kan-bepaling” die FRK en VBWTN samen hebben gemaakt. En er wordt ingegaan op welstand in het perspectief van de Omgevingswet. Het volledige programma en gegevens over de inschrijving vindt u via de volgende pagina: Cursussen Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

De Handreiking treft u aan in de rechterkolom of via de pagina Publicaties

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit