23-06-13Ruimtelijke kwaliteitsteams: black box geopend

Nu het speelveld is veranderd en een nieuwe Omgevingswet in de maak is, is de borging van ruimtelijke kwaliteit een actueler thema dan ooit. Het aantal kwaliteitsteams groeit, op dit moment zijn er zo’n 120 teams actief in Nederland. Deze werken allen aan hun eigen opgave, in hun eigen gebied. Er is echter weinig uitwisseling en weinig zicht op de werkwijze en de betekenis van kwaliteitsteams. In het kader van het onderzoek ‘Ruimtelijke kwaliteitsteams in Nederland’ organiseerden de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen Federatie Welstand) en de gemeente Zaanstad daarom in Zaanstad een werkbijeenkomst voor alle betrokkenen.

Lees verder: Gebiedsontwikkeling.nu

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit