11-06-13Mooi PV? Geen probleem!

Om in 2020 bijna energieneutraal te kunnen bouwen zijn PV panelen onontbeerlijk.  Maar klanten, en dus ook ontwikkelaars, willen ook dat het geheel er fraai uitziet. Met andere woorden: zijn er esthetisch verantwoorde PV oplossingen? Ja, die zijn er.

Opoeteren (België) 

Het (Engelstalig) rapport over de State of the art in Building Integrated Photovoltaics van SEAC (Solar Energy Application Centre) geeft een overzicht van wereldwijd beschikbare PV producten. Het is nog niet specifiek toegespitst op de Nederlandse markt, maar dat is een verbeterpunt dat SEAC in de editie van komend jaar zal meenemen. SEAC is een recent opgezette Nederlandse organisatie die in het kader van het topsectoren beleid een boost moet geven aan de ontwikkeling van PV-techniek in Nederland.

Lees verder: Lente Akkoord

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit