29-05-13Minister Blok stoot 34 monumenten af

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) gaat in gesprek met de Nationale Monumentenorganisatie. Hij is van plan om 34 monumenten die op dit moment in bezit van het Rijk zijn aan deze partij aan te bieden. Dat schrijft Blok vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder heeft hij al laten weten dat de Nationale Monumentenorganisatie hiervoor een interessante partij zou zijn.

ruïne van Brederode

In 2011 werd duidelijk dat monumenten die niet langer gebruikt worden door de Rijksoverheid in beginsel vervreemd kunnen worden. De wettelijke bescherming van monumenten blijft gewoon bestaan, ook als ze niet meer in handen van de overheid zijn. Februari 2013 publiceerde minister Blok de lijst van 34 monumenten waar het om gaat. Hierop staan onder andere de Ruïne van Brederode en de Vesting Naarden.

Lees verder: Rijksgebouwendienst

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit