Publicatie: 30-05-13De Aantrekkelijke Snelwegomgeving

Alertheid op de beeldkwaliteit van snelwegen en de inpassingsmogelijkheden maken de omgeving mooier en vergroten het draagvlak.

        In de publicatie De Aantrekkelijke Snelwegomgeving heeft het Team Ruimtelijke Kwaliteit op verzoek van Rijkswaterstaat een groot aantal voorbeelden beschreven van investeringen in de snelweg, die geleid hebben tot een grote kwaliteitsverbetering in de omgeving.
Dankzij het feit dat belangen als ecologie, recreatie, cultuurhistorie, sociale veiligheid, beeldende kunst en ontspanning in deze voorbeeldprojecten zijn gehonoreerd, is de snelwegomgeving niet alleen aantrekkelijker geworden, ook de oppositie tegen de weg is verminderd en de juristerij nam dientengevolge af.

De magazine-achtige uitgave bevat veel foto's en is zo geschreven dat de voorbeelden ook voor nieuwe investeringen in infrastructuur zeer hanteerbaar zullen blijken te zijn.

De uitgave is, zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten aan te vragen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, info@ruimtelijkekwaliteit.nl

Terug naar de publicaties

Nieuws

  • Dag van de Ontwerpkracht

    Save the Date: de 3e Dag van de Ontwerpkracht vindt plaats op 4 juli te Tilburg

    lees artikel

  • Onze Plek - gesprekken over de omgeving

    We gaan luisteren naar ideeën van burgers voor de toekomst van hun plek. Zestien ontwerpers gaan met ze in gesprek.

     

    lees artikel

  • Architectonisch kader ruimtelijke kwaliteit

    Hoe kan standaardisatie en industrialisatie in de woningbouw bijdragen aan goede architectuur?

    lees artikel

  • Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige bouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen. Een project van FRK en CRa.

    lees artikel

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit