Nieuwsbrief 33Tussen de Dozen

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit is verhuisd. Na tien jaar onderhuurder te zijn geweest van Architectuur Lokaal op het adres Tussen de Bogen 18, zitten we nu, nog even Tussen de Dozen, ietsje verderop: Herengracht 62. Minder riant en ruim dan voorheen, maar nog steeds op stand!

De Federatie is thans onderhuurder van de organisatie Kunsten ’92 die opkomt voor de belangen van de kunst- en cultuursector in Nederland, waaronder die van het cultureel erfgoed en de monumentenzorg.

De ruimte is minder riant bemeten dan voorheen – hetgeen ons heeft doen besluiten om het oude archief van de Federatie (alles voor ca. 2005) in bewaring te geven van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Na een inventarisatie en opschoon-actie van de archivaris is het Federatie-archief bij HNI voor iedereen te raadplegen.

Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om ook het logo van de Federatie op te frissen en de naamswijziging die ruim een jaar geleden werd ingevoerd definitief te maken. Op de website en in de vormgeving van de nieuwsbrief krijgt de nieuwe huisstijl gezicht. Zoals altijd ontworpen door onze zeer gewaardeerde huis-vormgever Philip Stroomberg.

Het nieuwe adres:
Herengracht 62
1015 BP Amsterdam.
tel. 020-4124964

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit