Nieuwsbrief 33Cursus Schriftelijke welstandsadvisering

Cursus Schriftelijke Welstandsadvisering in het najaar van 2014

De cursus Schriftelijke Welstandsadvisering van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit legt het accent op de training van vaardigheden bij de welstandsadvisering over bouwplannen. Hoe destilleer je op grond van welstandscriteria een helder geschreven advies? Er wordt geoefend met casussen; taalkundige aspecten worden behandeld aan de hand van de eigen aangeleverde adviezen.
Daarnaast zullen de deelnemers geïnformeerd worden over actuele ontwikkelingen op het gebied van welstandsadvisering en inzicht krijgen in de principes van doelgerichte communicatie.

De cursus wordt voor de Federatie verzorgd door Maurice Bogie van het Gelders Genootschap in samenwerking met de Hogeschool Utrecht (docent communicatie Cees Braas). De doelgroep bestaat uit secretarissen van welstands-/geïntegreerde commissies, rayonarchitecten en architect-leden. De cursus is ook bij uitstek geschikt voor ambtelijke welstandsbeoordelaars, die op grond van de ‘Kan-bepaling’ het college adviseren.

Op dit moment wordt er gezocht naar een geschikte datum in oktober, of november 2014. Indien u geïnteresseerd in deelname aan deze cursus geef dit dan door aan Christian Braak (beleidsadviseur Federatie Ruimtelijke Kwaliteit), via cb@ruimtelijkekwaliteit.nl. Hij houdt u dan op de hoogte over de ontwikkeling van het programma, de kosten en de definitieve datum waarop de cursus zal plaatsvinden.

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit