06-09-13Hûs en Hiem moet ingrijpend bezuinigen

Welstandscommissie hûs en hiem gaat haar bedrijfsvoering in de komende 4 jaar flink aanpassen en kosten reduceren. Dit is noodzakelijk omdat er in de huidige markt minder bouwaanvragen zijn, wat leidt tot een afname van adviesaanvragen door de Friese gemeenten. De maatregelen zullen ook personele consequenties hebben.

Vandaag heeft het Dagelijks Bestuur van hûs en hiem de voorgestelde maatregelen aan de deelnemende gemeenten verstuurd. De organisatie wordt afgeslankt tot een vaste kern van medewerkers die bij een toename van aanvragen (tijdelijk) uitgebreid kan worden met externe adviseurs. Hiermee wil het bestuur van hûs en hiem  de continuïteit en de kwaliteit van advisering behouden. Eind dit jaar vindt, na consultatie van de gemeenten, definitieve besluitvorming plaats.

Hûs en hiem is een samenwerkingsverband van alle Friese gemeenten, een zogenaamde Gemeenschappelijke Regeling. De adviseurs geven onafhankelijk en deskundig advies over ruimtelijke kwaliteit, welstand en monumentenbeleid aan alle 27 Friese gemeenten.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit