Routekaart erfgoed
Libau heeft in opdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving deze zomer een interactieve handreiking opgesteld voor ruimtelijke plannen met erfgoedwaarden.
Onderdeel van deze handreiking vormen routekaarten voor respectievelijk plannen op object- en ensembleniveau en gebiedsontwikkelingen op buurt- en wijkniveau. In de routekaarten is per halte aangegeven wat de rol van de initiatiefnemer en het bevoegd gezag is. Ook zijn in de routekaarten de gesprekken over de opgave tussen de initiatiefnemer en het bevoegd gezag, sturing op kwaliteit aan de voorkant van het proces door de beleidsadviseurs en ontwerponderzoek stevig ingebed.
Omdat er veel vraag naar zulke schema’s is, wordt nu met het Planbureau voor de Leefomgeving de mogelijkheid onderzocht om onder andere van de handreiking een website te maken.
In RO Magazine schreef Libau-medewerker ing. Tim Willems-Kruize (stedenbouwkundige, BNSP) en atelierleider Team Ruimtelijke Kwaliteit onder de titel ‘Welstand houdt natuurlijk stand’, hier over.
http://romagazine.nl/welstand-houdt-natuurlijk-stand/23930
Nadere informatie over de routekaart: info@libau.nl of www.libau.nl
Nieuwe Publicaties
Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64
-
Jaarverslag over 2022
In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.
-
Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw
Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw.
-
Duurzame Stadsgezichten
De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?