12-10-23Lunchlezing #5

Vóór 2030, binnen 7 jaar dus, moet het gebruik van nieuwe, niet hernieuwbare grondstoffen met 50% verminderd zijn, zo bepaalde het Rijk in 2016 met het programma Nederland Circulair in 2050. Maar het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) constateert dat het gebruik van nieuwe grondstoffen helemaal nog niet daalt en er zelfs een stijging zichtbaar is.

Met de uitdagingen rondom het terugdringen van de CO2-uitstoot, de enorme woonopgave en de mondiale dreigende materialen schaarste kunnen we niet meer wachten om fundamentele stappen te zetten naar een circulaire economie. Circulair bouwen is daar een belangrijk onderdeel van. Maar hoe doe je dat, want dat circulair bouwen een totaal andere aanpak vraagt én een andere denkwijze, dat staat vast. Katja Heid van Libau deed onderzoek en kwam daarin tot veel nuttige inzichten en kreeg bijzondere en inspirerende verhalen te horen die ze graag met je wil delen.

Meer informatie over het programma en aanmeldinformatie vind je via de link hieronder

Lees verder: https://www.ruimtelijkekwaliteit.nl/service/agenda

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit