05-11-21Europees voortouw in bevordering kwaliteit

Op rijksniveau kost het moeite om het begrip 'omgevingskwaliteit' goed te laden, maar in Europa wordt het ene na het andere initiatief genomen om de kwaliteit van de (gebouwde en ongebouwde) leefomgeving een impuls te geven. Met een uitvoerige uitwerking over het begrip Bouwcultuur, met de oprichting van een New European Bauhaus en het voorstel om de bouwcultuur-kwaliteitscriteria te betrekken bij aanbestedingstrajecten en subsidieverstrekkingen.

Lees verder: de Nieuwsbrief van de Federatie # 58

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag over 2021Jaarverslag over 2021

  Weinig fysieke bijeenkomsten in het corona-jaar 2021, maar des te meer online-activiteiten. De Federatie was actief op de beide benen die vorig jaar in de meerjarenvisie zijn geformuleerd: de facilitering van de zorg voor ruimtelijke kwaliteit op lokaal niveau waarin de Federatieleden actief zijn, en het vergroten van de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit op nationaal niveau.

  lees verder

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit