05-11-21Europees voortouw in bevordering kwaliteit

Op rijksniveau kost het moeite om het begrip 'omgevingskwaliteit' goed te laden, maar in Europa wordt het ene na het andere initiatief genomen om de kwaliteit van de (gebouwde en ongebouwde) leefomgeving een impuls te geven. Met een uitvoerige uitwerking over het begrip Bouwcultuur, met de oprichting van een New European Bauhaus en het voorstel om de bouwcultuur-kwaliteitscriteria te betrekken bij aanbestedingstrajecten en subsidieverstrekkingen.

Lees verder: de Nieuwsbrief van de Federatie # 58

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit