06-05-21Terugkijken: lezing Rijk als rentmeester

Marinke Steenhuis, cultuurhistoricus, hield de magistrale lezing 'Rijk als rentmeester' over de factoren die bepalend zijn voor succesvolle projecten. Ze ging daarover in gesprek met de stedenbouwkundigen Sandra van Assen en Riëtte Bosch. Moderator was Natasja van den Berg.

De lezing was de bijdrage van de 'Nationale Dialoog Bouwcultuur' (waarin de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit als initiatiefnemer participeert) aan de Landschapstriënnale 2021.

U kunt de lezing en het debat hier terugkijken:

Video De Succesfactor van Nederland in Transitie

 

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

  In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

  lees verder

 • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

  lees verder

 • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

  De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit