20-04-21Investeer in een mooier en beter Nederland

Investeer in Omgevingskwaliteit.

Kies een optimistisch wensbeeld met de potentie om te verenigen, in plaats van het pessimistische perspectief dat onze manier van leven bedreigd wordt. Zet alles op alles om met de klimaatadaptatie, de duurzame energievoorziening en het herstel van de democratische rechtsstaat ons land beter en mooier te maken.

Op een integrale manier werken aan een droombeeld is veel effectiever dan het sectoraal bestrijden van nachtmerries. Investeringen zijn nodig in een verbeterde Omgevingswet, een heldere rol voor de rijksdienst, een innovatieve bouwcultuur en versterking van de ontwerpkracht.

De ontwerp-wereld vibreert van prachtige ontwerpen voor duurzame energie, klimaatadaptatie, woningbouw, landschap en mobiliteit. Met de juiste condities zijn zij in staat om paradepaardjes van architectuur en landschap tot stand te brengen die opnieuw internationaal de aandacht trekken.

download hier de notitie Omgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

download hier de brief aan informateur Tjeenk Willink

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit