23-12-20Beeldspraak Agricola & Veenstra

Op 11 december 2020 organiseerde de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een 'beeldspraak' tussen de leden van de Federatie en Esther Agricola en Francesco Veenstra. Esther is de kersverse voorzitter van de Commissie voor Welstand en Monumenten Rotterdam, Francesco is architect van Vakwerk Architecten, de voorzitter van de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus BNA en vanaf september 2021 de nieuwe Rijksbouwmeester.

Uit het gesprek, dat anderhalf uur duurde, zijn drie fragmenten geknipt:

1. Integraal adviseren: https://vimeo.com/493422606/7aab4c9291

Integraal adviseren: beeldspraak bij Federatie Ruimtelijke Kwaliteit from All Video Solutions on Vimeo.

 


2. Woningen mooi verduurzamen: https://vimeo.com/493811004/b8e412d555

 

Woningen mooi verduurzamen: beeldspraak bij Federatie Ruimtelijke Kwaliteit from All Video Solutions on Vimeo.

 


3. Vergunningvrij bouwen en toch kwaliteit eisen? https://vimeo.com/494063146/9725cf0af4

 

Vergunningvrij bouwen en toch kwaliteit eisen? from All Video Solutions on Vimeo.

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

 • Jaarverslag 2019Jaarverslag 2019

  2019 was onder meer het jaar van werkbezoek van minister Ollongren aan onze Federatie. En we richtten de focus op de culturele daad die het bouwen aan een duurzame toekomst vooral óók is.

  lees verder

 • Handreiking adviesstelsel omgevingskwaliteitHandreiking adviesstelsel omgevingskwaliteit

  Onder de Omgevingswet moeten bijna alle gemeenten een gemeentelijke adviescommissie instellen. Die commissie is in de wet verplicht gesteld, en komt in  de plaats van de commissies voor ruimtelijke kwaliteit, welstand en monumenten. VNG, FRK en RCE publiceren een ‘Handreiking adviesstelsel omgevingskwaliteit’. Niet alleen de letter van de wet, maar ook de geest van de wet en de wensen van de Tweede Kamer komen in de handreiking aan de orde.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit