04-06-18Christian Braak wethouder Alkmaar

Na een dienstverband van veertien jaar verlaat Christian Braak de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Christian is wethouder geworden in Alkmaar, waar hij sinds acht jaar raadslid, sinds vier jaar fractievoorzitter was van GroenLinks. Hij krijgt onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, Cultuur, Duurzaamheid en Erfgoed.

Christian heeft de afgelopen jaren met volle inzet en overtuiging gewerkt aan de bevordering van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland. Hij was voor veel leden de (telefoon-)stem en het gezicht van het Federatiekantoor, maar voor ons nog zoveel meer dan dat. Hij deed de (financiële) administratie, maakte notulen, was sparring-partner van directeur en bestuur, loste discussiepunten met de accountant op, en regelde de vergaderlokaties en faciliteiten voor onze bijeenkomst. Een medewerker om op te bouwen, hands-on, uiterst loyaal en trouw aan het werk. De Federatie zal hem ernstig gaan missen.

Maar Alkmaar krijgt een geweldige kracht, met een schat aan kennis op de terreinen die hij in portefeuille krijgt. Het geeft veel vetrouwen dat ons democratisch bestel in staat is om zo'n mens op zo'n belangrijke post te recruteren, zeker in het licht van de aanstaande Omgevingswet.

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit wenst Chris alle succes en wijsheid toe in deze nieuwe rol, waarin hij op een volstrekt andere manier dienstbaar is aan de publieke zaak.

Flip ten Cate
4-6-2018

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit