04-06-18Christian Braak wethouder Alkmaar

Na een dienstverband van veertien jaar verlaat Christian Braak de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Christian is wethouder geworden in Alkmaar, waar hij sinds acht jaar raadslid, sinds vier jaar fractievoorzitter was van GroenLinks. Hij krijgt onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, Cultuur, Duurzaamheid en Erfgoed.

Christian heeft de afgelopen jaren met volle inzet en overtuiging gewerkt aan de bevordering van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland. Hij was voor veel leden de (telefoon-)stem en het gezicht van het Federatiekantoor, maar voor ons nog zoveel meer dan dat. Hij deed de (financiële) administratie, maakte notulen, was sparring-partner van directeur en bestuur, loste discussiepunten met de accountant op, en regelde de vergaderlokaties en faciliteiten voor onze bijeenkomst. Een medewerker om op te bouwen, hands-on, uiterst loyaal en trouw aan het werk. De Federatie zal hem ernstig gaan missen.

Maar Alkmaar krijgt een geweldige kracht, met een schat aan kennis op de terreinen die hij in portefeuille krijgt. Het geeft veel vetrouwen dat ons democratisch bestel in staat is om zo'n mens op zo'n belangrijke post te recruteren, zeker in het licht van de aanstaande Omgevingswet.

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit wenst Chris alle succes en wijsheid toe in deze nieuwe rol, waarin hij op een volstrekt andere manier dienstbaar is aan de publieke zaak.

Flip ten Cate
4-6-2018

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2017Jaarverslag 2017

  Veel activiteiten in een productief jaar!

  lees verder

 • Handreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteitHandreiking energietransitie en ruimtelijke kwaliteit

  Isolatie en energieopwekking zullen het aangezicht van Nederland gaan veranderen. We willen voorkomen dat het een rommeltje wordt, omdat we houden van ons land. Aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit voorkomt dat de energietransitie stagneert door gebrek aan draagvlak. Stroomversnelling en Federatie schreven een handreiking voor gemeenten

  lees verder

 • Schetsboek OOKSchetsboek OOK

  Het Schetsboek voor een Omgevingsplan Op Kwaliteit scherpt het denken over dit nieuwe instrument.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit