14-10-15Ruimtelijke kwaliteit: een publieke zaak

75 mensen kwamen naar het inspirende buurtgebouw Garage Notweg in Osdorp voor een goed gesprek, voor beauty, brains & beer. De initiatiefgroep Mooiwaarts, een project van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, organiseerde er het tweede Mooiwaartscafé.

We bespraken de noodzaak van openbare, transparante publieke zorg voor de publieke waarden van ruimtelijke kwaliteit. We spraken over verbinden, over de ruimte die bewoners hebben, toebedeeld krijgen, en zelf willen pakken. Over intelligente procedures, die ruimte bieden aan processen met kwaliteit als hoofddoel. We spraken over dwang en vrijheid, over kansen en bedreigingen, over vakmanschap en onbenul. En we spraken vooral veel met elkaar.
Lees hier een kort verslag van de bijeenkomst op 13 oktober, met links naar de column van Maarten van Poelgeest en de video over de vier kwaliteitsadviseurs Dana, Max, Jan en Marianne.

Lees verder: Mooiwaarts

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit