08-04-15Mooiwaarts Café in de Brainport op 12 mei

Brainstormen en borrelen met Mooiwaarts!

beauty, brains & beer in brainportregio Eindhoven

 

Kom naar Mooiwaartscafé #1 12 mei 2015 – 15.00-17.30 uur - in Eindhoven

Nederland streeft naar een mooie toekomst! Maar hoe combineer je ondernemingslust met schoonheid? Hoe nemen bewoners hun eigen rol in verbetering van de Omgevingskwaliteit? Hoe geef je maatschappelijke meerwaarde aan een bouwplan in de Brainport?

Op dinsdagmiddag 12 mei organiseert Mooiwaarts in samenwerking met Brabants Expertisecentrum Ruimtelijke Kwaliteit (BERK) van de provincie Noord-Brabant het eerste Mooiwaartscafé. Eindhoven profileert zich als de designstad; de Brainport heeft de ambitie tot de tien beste High Tech regio's ter wereld uit te groeien. Wat voor rol speelt ruimtelijke kwaliteit in deze ambitie en door wie wordt ze gedragen?

In een Mooiwaartscafé praten we over de vraag hoe de beste ruimtelijke kwaliteit in Nederland van nu en later tot stand komt. Het café trekt door het land, we beginnen in Brainport (regio Eindhoven). Voorbeelden uit de gastregio dienen als gespreksmateriaal. We praten over de vraag wat ruimtelijke kwaliteit eigenlijk is, wie het tot stand brengen en wat het recept is – of is er juist geen recept? Kunnen we de ingrediënten van het ruimtelijk kwaliteitsbeleid voor de komende jaren bepalen?
De hoofdrolspelers delen hun ervaringen en gaan in debat met de bezoekers van het café. Moderator van de Mooiwaartscafé’s is journalist Nicoline Baartman.

Toegang: vrij voor alle geïnteresseerden

Aanmelden: hoeft niet, maar is wel verstandig als u verzekerd wilt zijn van een plek! Stuur een mail met naam, woonplaats en functie aan info@ruimtelijkekwaliteit.nl

Lees verder: Mooiwaarts

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit