18-01-15"Buren uitnodigen bij welstandsoverleg"

ELST - Niet alleen indieners van een bouwplan maar ook de directe buren actief uitnodigen om bij de welstandsvergadering aanwezig te zijn. Deze suggestie kwam deze week vanuit diverse politieke partijen in Overbetuwe, tijdens een discussievergadering over het functioneren van de gemeentelijke welstandscommissie.

Het zou zorgen voor meer begrip, minder irritatie en minder lange en dure bezwarenprocedures.

Argumenten
Overbetuws welstandsdeskundige Hans Pietersma ziet er brood in. "Het zal even organiseren zijn, maar het is zeker een idee. Ik zie vaker dat actiegroepen uit zichzelf aanschuiven en zich soms laten overtuigen door argumenten van deskundigen."

Lees verder: De Gelderlander

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit