18-01-15"Buren uitnodigen bij welstandsoverleg"

ELST - Niet alleen indieners van een bouwplan maar ook de directe buren actief uitnodigen om bij de welstandsvergadering aanwezig te zijn. Deze suggestie kwam deze week vanuit diverse politieke partijen in Overbetuwe, tijdens een discussievergadering over het functioneren van de gemeentelijke welstandscommissie.

Het zou zorgen voor meer begrip, minder irritatie en minder lange en dure bezwarenprocedures.

Argumenten
Overbetuws welstandsdeskundige Hans Pietersma ziet er brood in. "Het zal even organiseren zijn, maar het is zeker een idee. Ik zie vaker dat actiegroepen uit zichzelf aanschuiven en zich soms laten overtuigen door argumenten van deskundigen."

Lees verder: De Gelderlander

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit