02-09-14Protest in Groningen tegen ambtelijke welstand

Het Platform Cultureel Erfgoed Groningen roept de gemeenteraad van Groningen op niet akkoord te gaan met het besluit van de gemeente om de welstandscommissie af te schaffen.

Volgens het platform, dat bestaat uit de Stichting Vrienden van de Stad Groningen, de erfgoedvereniging Heemschut, het A-kwartier en de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost, is dat besluit te haastig genomen. Vanaf 1 oktober neemt de stadsbouwmeester de taken van de toetsing van gebouwen op zich. Het platform vreest dat hij niet onafhankelijk van de gemeente zal zijn.

Lees hier het raadsvoorstel van de gemeente Groningen.

De gemeenteraad zal op 24 september 2014 een besluit nemen over het voorstel.

Lees verder: RTV Noord

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit