07-07-14Vergunningvrij bouwen getest

Het vergunningvrije bouwen, geregeld in Bijlage II van het BOR gaat flink wijzigen, en naar verwachting treden deze wijzigingen toch in oktober van dit jaar in werking. Afgelopen woensdag 3 juli hebben een aantal BWT-ers samen met de bouwers van het Omgevingsloket de wijzigingen die betrekking hebben op het nieuwe vergunningvrije bouwen getest.

Een aantal maanden geleden schreef ik een artikel waarin ik aangaf dat de inwerkingtreding van het nieuwe vergunningvrije bouwen nog wel eens lang kon duren, omdat het bouwen van alle voorgestelde wijzigingen in het Omgevingsloket omvangrijk en complex zou zijn.

Zie ook: concept nieuwe regels vergunningvrij bouwen

Lees verder: BWT info

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit