16-06-144 erfgoedgemeenten genomineerd

“Vier gemeenten die het verschil maken met erfgoed”. Dat zijn volgens de jury Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland en Rheden. Daarom zijn deze gemeenten genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2014.

De jury – bestaande uit James van Lidth de Jeude, Karel Loeff, Liesbeth van der Pol, Jan van de Voorde, Andries Ponsteen en Paul Spies – is van mening dat deze vier gemeenten zich bovengemiddeld inzetten voor erfgoed en zich daarmee onderscheiden. Erfgoed maakt integraal onderdeel uit van de organisatie en klinkt daarnaast door in bijna alle beleidsvelden. Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland en Rheden scoren hoog op alle criteria zoals visie, betrokken inwoners, innovatie, educatie en krachtenbundeling op het gebied van cultureel erfgoed.

Lees verder: BNG Bank Erfgoedprijs 2014

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit