20-03-14Ruimtelijke kwaliteit Ameland

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering stond de benoeming van leden van de adviescommissie Ruimtelijke kwaliteit op de agenda. Uit de commissie zijn twee burgerleden ontslagen en daar komen twee architecten voor terug. De leden geven advies over welstandszaken op het eiland. Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland is duidelijk over de adviescommissie: “Ze zouden de kennis moeten hebben.” IJnsen heeft geen vertrouwen in de adviseurs met architectonische achtergrond. De bouwwerken die door de welstandscommissie worden goedgekeurd kunnen de toets der kritiek van Algemeen Belang Ameland niet doorstaan. “Moeten we met deze organisatie verder?” vraagt IJnsen zich daarom hardop af. Zijn fractie wil niet de futuristische werken waarvan er al een paar voorbeelden zijn afgebouwd. Ze staan op Koudenburg en Boomhiemke. IJnsen ziet liever een paar deskundige Amelanders in de welstandscommissie.

Lees verder: persbureau Ameland

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit