20-02-14Lovende woorden voor Zelissen in Oss

Piet Zelissen nam woensdag met een excursie afscheid van zes jaar voorzitterschap van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Oss.

Piet heeft waarde toegevoegd aan de stad, zei wethouder Hendrik Hoeksema (PvdA). Niet alleen economische waarde, maar vooral de emotionele waarde van schoonheid en kwaliteit.

Zelissen Ravenstein

Excursie met Piet Zelissen: Bossche School architectuur in Ravenstein

De commissie ruimtelijke kwaliteit in Oss werkt al zes jaar alsadviesorgaan van het college aan de bevordering van ruimtelijke kwaliteit, niet alleen als welstandsadviseur, maar ook als adviesorgaan en sparringpartner op het terrein van cultuurhistorie, stedenbouw en landschap. Destijds was de initiatiefnemer van deze integrale adviescommissie wethouder Jules Iding (SP). Zelissen roemt zelf de uitstekende samenwerking met Osse ambtenaren en bestuurders, en ook met de regionale krant, waarvan een verslaggever steevast bij de vergaderingen van de commissie aanwezig was.

Lees verder: Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit