20-02-14Lovende woorden voor Zelissen in Oss

Piet Zelissen nam woensdag met een excursie afscheid van zes jaar voorzitterschap van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Oss.

Piet heeft waarde toegevoegd aan de stad, zei wethouder Hendrik Hoeksema (PvdA). Niet alleen economische waarde, maar vooral de emotionele waarde van schoonheid en kwaliteit.

Zelissen Ravenstein

Excursie met Piet Zelissen: Bossche School architectuur in Ravenstein

De commissie ruimtelijke kwaliteit in Oss werkt al zes jaar alsadviesorgaan van het college aan de bevordering van ruimtelijke kwaliteit, niet alleen als welstandsadviseur, maar ook als adviesorgaan en sparringpartner op het terrein van cultuurhistorie, stedenbouw en landschap. Destijds was de initiatiefnemer van deze integrale adviescommissie wethouder Jules Iding (SP). Zelissen roemt zelf de uitstekende samenwerking met Osse ambtenaren en bestuurders, en ook met de regionale krant, waarvan een verslaggever steevast bij de vergaderingen van de commissie aanwezig was.

Lees verder: Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit