10-10-13Ervenconsulent maakt Lopik mooi

Een nieuwbouwplan in het buitengebied moet vooral mooi in de omgeving passen. Dat is belangrijker dan dwangmatig vasthouden aan de vierkante meters van het bestemmingsplan.

Met dit beleid loopt de gemeente voorop in de provincie Utrecht. (...) Ewen ervenconsulent geeft advies over de inrichting van het erf, zoals waar water moet komen en welke bomen er worden geplant. In Gelderland wordt al vaker op deze manier gewerkt, in Utrecht is Lopik de pilotgemeente. "We willen meer aandacht besteden aan het uiterlijk van een bouwplan en hoe het ind e omgeving past," zegt wethouder Gerrit Spelt.

Zie hier een afbeelding van het artikel in AD/Utrechts Nieuwsblad.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit